Strona główna → Produkty

Boczek wędzony

Boczek wędzony

Boczek wędzony wytworzony jest z najwyższej jakości mięsa. Odpowiednio peklowany i wędzony stanowi doskonałą propozycję dla konsumentów, którzy pamiętają smak dawnych wędlin wytwarzanych co najmniej 50 lat temu.

Boczek produkowany jest w dwóch odmianach. W wersji "na surowo" i parzony.

Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek

Data przydatności do spożycia: 14 dni

Pakowane: pojedynczo w atmosferze ochronnej

Masa sztuki: ok. 1 kg

Szynka Pieczona

Szynka Pieczona

Szynka Pieczona jest wykwintnym daniem zaczerpniętym z tradycyjnego wielkanocnego stołu. Produkowana z mięsa wieprzowego. Peklowana w oryginalnej lace ziołowej, wędzona i pieczona. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i na zimno.

Istnieje możliwość zamówienia tego produktu na gorąco w komplecie z kapustą zasmażaną. Więcej informacji można uzyskać w kontakcie telefonicznym lub mailowym.

Skład: mięso wieprzowe, sól, pieprz, kolendra,
ziele angielskie, goździk.

Data przydatności do spożycia: 20 dni

Pakowane: pojedynczo w atmosferze ochronnej

Masa sztuki: ok. 1,3 kg

Schab Wędzony

Schab Wędzony

Schab wytwarzany jest z jednolitego mięśnia wieprzowego. Peklowany w kamionkowych kadziach w wodnym roztworze soli i czosnku. Po ok. tygodniu peklowania zostaje osuszony i uwędzony w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, następnie parzony w kotle warzelnym. Unikalny sposób produkcji, jak również najwyższa jakość użytych surowców sprawia, że schab staje się soczysty i kruchy, a odpowiednio długi czas wędzenia napełnia go niezwykłym smakiem, który łaskocze podniebienie.

Schab produkowany jest w dwóch odmianach. W wersji parzonej popularnie nazywanej "Polędwicą Sopocką" i w wersji "na surowo" wędzonej zimnym dymem z pominięciem parzenia

Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek

Data przydatności do spożycia: 14 dni

Pakowane: pojedynczo w atmosferze ochronnej

Masa sztuki: ok. 0,8 kg

Wędzonka Ostrzeszowska Parzona

Wędzonka Ostrzeszowska Parzona

Wędzonki Ostrzeszowskie wytwarzane są z jednolitego mięśnia wieprzowego. Peklowane w kamionkowych kadziach w wodnym roztworze soli i czosnku. Po ok. tygodniu peklowania zostają osuszone i uwędzone w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym, następnie parzona w kotle warzelnym. Unikalny sposób produkcji, jak również najwyższa jakość użytych surowców sprawia, że wędzonki stają się soczyste i kruche, a odpowiednio długi czas wędzenia napełnia je niezwykłym smakiem, który łaskocze podniebienie.

Wędzonki produkowane są w dwóch odmianach. W wersji z tłuszczem i w wersji całkowicie pozbawionej tłuszczu.

Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek

Data przydatności do spożycia: 14 dni

Pakowane: pojedynczo w atmosferze ochronnej

Masa sztuki: ok. 1,1 kg

Wędzonka Ostrzeszowska Surowa

Wędzonka Ostrzeszowska Surowa

Wędzonki Ostrzeszowskie wytwarzane są z jednolitego mięśnia wieprzowego. Peklowane w kamionkowych kadziach w wodnym roztworze soli i czosnku. Po ok. tygodniu peklowania zostają osuszone i uwędzone w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym. Unikalny sposób produkcji, jak również najwyższa jakość użytych surowców sprawia, że wędzonki stają się soczyste i kruche, a odpowiednio długi czas wędzenia napełnia je niezwykłym smakiem, który łaskocze podniebienie.

Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek

Data przydatności do spożycia: 14 dni

Pakowane: pojedynczo w atmosferze ochronnej

Masa sztuki: ok. 1 kg